12 Mart 2013 Salı

This Is Gonna Hurt



Uzun zamandır yazmak istediğim bir yazı ama uzun zamandır dinlemeyi ertelediğim bir albümle ilgili.

This Is Gonna Hurt!

E acıyacak diye başından uyarıyor albüm.

This Is Gonna Hurt Nikki Sixx'in ikinci kitabı. İlk kitabı Heroin Diaries Mötley zamanları ile ilgiliyken bu tamamen Nikki'nin fotoğraf aşkıyla ilgili.
Nikki Sixx kitaplarına soundtack yapmak için bir grup kurdu. Sixx A.M. Nikki Sixx(basçı- hadi ya?), Dj Ashba(Lead gitar-bu çocukta iş var aynı zamanda Gn'R ın da gitaristi), James Michael(vokal, ritm gitar). Bir davulcu yok. James Michael bir davul programı kullanıyor.

Grubun en sağlam yanı bassları tahmin edeceğiniz üzere, bir de kitaptaki her bölüme uygun o inanılmaz şarkı sözleri. Nikki Sixx inanılmaz ve tuhaf bir adam...

Albümü  Mötley Crüe  ya da Guns n' Roses işi gibi düşünmeyin. Hair metal değil bu. Sert, hızlı değil. İnsanın içine dokunan bir şey bu. Hard Rock denebilir mi? Belki... Modern Hard Rock olsa bu kadar iyi olurdu. Hoş Nikki Sixx'in hangi işi kötü olabilir o ayrı?


Albümün ilk şarkısı This Gonna Hurt. Albüm hakkında bir uyarıyla başlıyor aslında. Sözleri dışında çok bir numarası olmayan, müzikal açıdan biraz zayıf bir şarkı. Dinleniyor mu? Evet.


Lies of The Beautiful People. Albümün ikinci ve bence en kuvvetli şarkısı. Tüm şarkı boyunca basları duyabiliyorsunuz. Şarkının vurucu tarafı baslar. Gitar riffleri garip bir şekilde sevimli. Davullar inanılmaz ki zaten çok güçlü bir davulla başlıyoruz şarkıya. Sözleri... Ağlatabilir aslında ama Nikki ağlatmamayı tercih ediyor.

Albümün aradaki şarkıları hakkında yazmayacağım. Son şarkısı Skin, Nikki Sixx'in yazabileceği en iyi şarkı. Youtube'da bulabilirsem makyaj blogunda da You're not your skin diye paylaşacağım.

Gene ciddi bir şeyler yazamadım ya. Çok kastım ama olmuyor :( idare ediverin nolur.

Ha bi de albüm bana sürekli şu sözü hatırlatıyor:

"You gotta wear makeup. You gotta look like a wreck. That's the purpose. Anyone who thinks makeup is to look pretty is a fag" Nikki Sixx

Bu sözü makyaj blogunun sloganı yapasım var... Neyse. Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder