19 Aralık 2012 Çarşamba

Loser olmanın popülerliği: Kaybedenler Kulübü



Filmi bu gece tekrar izledim. Hakkında sağlıklı yorum yapabilmek için en doğru yol buydu. Fikrimi yineliyorum: Overrated!

Radyo muhabbetleri güzel, müzikler güzel, kurgu güzel, o saçma salak aşk hikayesinin bile gideri var. Eyvallah, ama abartılmış bu film ya. Sanırım sıkıntı popülerliğinde, popüler olacağı %100 belli olan bir filmin güya azınlığa hitap etmesinde.

6 45 yayınevine gidip kaybedenler kulübüne üye olmak isteyen iki tane dallama vardı ya filmde, çoğu insan o tribe girdi. Hayatında gerçek anlamda bir şey kaybetmemiş insanlar daha iki gün önce çılgın attıkları barda karizmatik bir şekilde oturup sigara içerek kaybettiklerini düşlemeye başladılar. İnsanlık olarak böyleyiz galiba, bi gruba ait olmak - grup nasıl eziklerden oluşursa oluşsun- istiyoruz. Bi bok beceremiyoruz, iğrenç insanlarız, her gece başka biriyle olup herkese kaba davranıyoruz. A aa ne güzel bir kaybedeniz biz, bu yüzden böyleyiz, çok deriniz aslında, içimizdeki iyiliği görürseniz aşık bile olabiliriz. Her birimiz fallen angel ız

fallen angel: temsilli
Şu dalga geçtiğiniz emoların profil fotosu lan bu!

Neyse sakinleşiyorum. Kaan'ın düz dümdüz, kaprisli bir kadına aşık olmasında bir saçmalık yok mu? Aklıma takılmadı değil. Ancak düşününce normal bu da. Ne diyordunuz? Standart. Kendisinden olmayan, kendisi gibi olmayan, kazanmayı seçen ve kazandığıyla tatmin olabilen bir insana kıskançlıkla karışık bir sevgi besler kaybeden, hep kaybetmiş bir tip.
Sözün özüne gelirsek: kaybeden eheh ben kaybedenim diye gezmez genelde. Utanır hâlinden. Okur, dinler durmadan, kaybetmeyeceği bir şey arar. Neyse, bu konuda ahkam kesemem bu durumda. Ama zavallığınıza kılıf bulmak için etrafta standart diye gezmeyin hele bunu kız kaldırmak için hiç yapmayın, kalbinizi kırarım. Ya da gezin bana ne.
Gerçekten kaybeden ya da tutunamayanlara benden sevgiler. Gece uyuyamayan herkesle muhabbet etmeye hazırım. Olduğu kadar tabi
Hepinizi yanaklarınızdan öpüyorum.

not: müzikler cidden iyi bu arada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder