25 Aralık 2012 Salı

You May Safely Live

Yüzyıllardır ama özellikle hayatın hızlandığı son bir kaç yüzyıldır kendimizi dinlemeden, durup dinlenmeden yaşıyoruz. Koşturuyoruz, savaşıyoruz, nefret ediyoruz, yıkıp döküyoruz. Kimimiz bunu yapamıyor onlara tutunamayanlar diyip adlarına kitap yazıyoruz, acımayla bazen de özentiyle bakıyoruz onlara. Bazen bazı insanlar çıkıyor ve öyle şeyler ortaya koyuyorlar ki içinde sevgiye dair bir parça olan, en taş kalpliye bile dokunabiliyor, incecik bir gülümseme, şu korkunç hayatımızda bir kaç dakikalık da olsa bir huzur bulabiliyoruz.


Sheep May Safely Graze de böyle bir parça. Hristiyan doktrinine göre İsa çoban, insanlar da koyun olarak kabul edilir hatta ben barok dönemde sürekli çoban hikayelerinin geçmesini bile buna bağladım(sonra sürü deyince kızıyorlar, neyse) Ancak bu cantata evrensel, çünkü içimizdeki sevgi umuduna dokunuyor. Mutlaka dinleyin.

Benim sanat anlayışımda, yani en azından ilgi alanım olan müzik ve edebiyat için, önemli olan insani ve samimi bir şey içermesidir. Estetik olarak çok başarılı olan bir metin(edebi ya da müzikal fark etmez) insani bir şey içermiyorsa, samimi gelmiyorsa çok da sarmaz ya öyle bir şey. Derin bir iz bırakmaz.

Neyse, Sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder